Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'daki çiftçilerin dikkatine!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesaplarına destek ödemelerinin yatırıldığını duyurdu.
TZOB: ‘Çiftçinin mazot desteği artırılmalı’
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar “2023 desteklerinde mazota daha fazla önem verilmelidir. Mazota verilen destek oranı artırılmalıdır” dedi.
Kırtasiye yardımı başvuru ekranı, Kırtasiye yardımında son durum ne? Kırtasiye yardımı başvuru nasıl yapılır?
Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmaya başladı. Veliler ve öğrenciler okullar açılırken kırtasiye alışverişi yapmaya başladı. Yapılacak olan kırtasiye yardımıyla öğrencilerin ve velilerin yükü hafifletilmek hedefleniyor. Kırtasiye yardımının başlayıp başlamadığı konusunda vatandaşlar merakta. E-devlet üzerinden başvuruları yapılan kırtasiye yardımı 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında ödemeler gerçekleştiriliyor. Kırtasiye yardımında son durum ne? Kırtasiye yardımı için başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar
Kırtasiye yardımı ne kadar ve nasıl alınır? 2023 başvuru
Kırtasiye yardımı başvuru detayları dar gelirli ailelerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi 11 Eylül'de ders başı yapacak. Her yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir kereye mahsus olarak sağlanan kırtasiye yardımı geçtiğimiz yıl 1400 TL olarak ödendi. İşte 2023 kırtasiye yardımı başvuru tarihleri ve şartlarına ilişkin merak edilenler...
"Alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz"
Kamu Konfederasyonları Platformu, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kamu toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. 24 Ağustos'ta iş bırakacaklarını açıklayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal; "Emeğin onurundan yana taraf olan kamu konfederasyonları olarak gücümüzü ve aklımızı birleştirerek kamu emekçisine sefaleti reva görenlere, karşı ülke genelinde 1 günlük iş bırakıyoruz. Memurun ve memur emeklisinin alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz" dedi.
TÜDKİYEB: Çobanların sigorta sorunu çözülmeli
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sosyal güvenlik sorunları ve çözüm önerileriyle alakalı açıklamalarda bulundu.
İşsiz Türk aileye Almanya’dan 3 bin Euro maaş
Berlin yardıma muhtaç olanlara verilen ücretleri artırdı. Üç çocuklu, işsiz bir ailenin aldığı aylık yardım 3 bin Euro’ya çıktı. Buna eğitim ve vergi ödemeleri eklenebiliyor.
Müjde! Tarımsal destek ödemeleri bugün yatıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 19 milyon 941 bin 875 TL tarımsal destek ödemesi bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak.
Sağlıkçıların talepleri Bakan Koca’ya iletildi
Sağlık-Sen’in hazırladığı tekliflerle ilgili Bakan Koca ile istişarede bulunuldu.
Sosyal destek ödemelerine de zam!
Memur maaş zammı ile belirlenen yaşlı aylığı ve engelli maaşı ödemeleri de arttı.
Tarımsal destek ödemeleri bugün yapılacak
78 milyon 825 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağı duyuruldu.
Aile Destek Ödemesi ne zaman zamlı yatacak? 2023 Temmuz Aile Destek Ödemelerinde son durum
İhtiyaç sahibi ailelere çocukları için ekonomik destek kamu tarafından sağlanıyor. Bu kapsamda bir süredir Aile Destek Ödemesi yapılıyor. Söz konusu ödemelerin ne zaman artacağı ve Temmuz ayı ödeme takvimi, ilgili vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, Aile Destek Ödemesi ne zaman zamlı yatacak?
Maaş zammı yarın Komisyon'da görüşülecek
En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve bazı vergi artışları öngören kanun teklifi yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.
Evde bakım maaşı ne kadar oldu, zam geldi mi? Evde bakım maaşı alanlara müjde! 2023 Temmuz ödemeleri....
Evde bakım maaşı ne kadar oldu?" sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler Temmuz evde bakım maaşı zammına çevrildi. 3 Temmuz'da açıklanması beklenilen Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte emekli ve memur maaş zammı da netleşmiş olacak. İşte 2023 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller ile evde bakım aylığı zammı hakkında merak edilenler.....
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar
Toplantı sonrası konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde...
Aile Destek Programı ödemeleri bitti mi?
Haziran 2022 itibarıyla başlayan Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen ödemeler yapıldı. 12 aylık bir program olan Aile Destek Programı'ndan yararlanan kişiler, Aile Destek Programı ödemelerinin ne zaman biteceğini ve tarihin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte, Aile Destek Programına dair son gelimeler...
Çiftçilere ödeme bugün yapılacak
Tarım ve Orman Bakanlığınca 38 milyon 293 bin 356 liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacak.
‘İnsan onuruna yaraşır bir yaşam herkesin hakkıdır’
Türkiye Kamu-Sen Kastamonu İl Başkanı Nedim Afacan, tüm kamu çalışanlarının ek zam müjdesi beklediğine dikkat çekti. “
Maşalacı'dan Veteriner Hekimler günü açıklaması
Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, 29 Nisan Dünya Veteriner Hekimler günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
Memura 'büyükşehir' zammı!
Büyükşehirde görev yapan memurlara kira desteği dâhil ilave ödeme yapılacak. Destekler için ‘bölgesel’ geçim endeksi dikkate alınacak.
Memur ve emekliler için temmuz zammı hesabı
Memur, memur emeklileri, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri temmuz ayında yapılacak zam oranını merak ediyor. 2 aylık enflasyon verisi açıklandı.
TBMM, en uzun yasama dönemini geride bırakıyor
Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama dönemini geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 27. Dönem'de toplumun ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için yoğun mesai yaptı.TBMM'de 7 Temmuz 2018'de başlayan 27. Yasama Dönemi, 14 Mayıs'ta sona erecek.
‘Afet Yeniden İmar Fonu’ kurulacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem sonrası şehirlerimizin hızla ayağa kalkmasını temin için Afet Yeniden İmar Fonu kuruyoruz” dedi.
Depremzedelere 'Hane Başı Destek Ödemeleri' başladı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı.
Küçük ölçekli balıkçılara destek ödemeleri artırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığınca, küçük ölçekli balıkçılıkta 2023 yılı için destek tutarları Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle artırıldı.